Bugetul de stat pe anul 2021, votat în Parlament fără amendamente / Florin Cîțu, către membrii PSD: Nu a crescut nicio taxă și aducem bani la buget. Luați notițe

42

UPDATE  „Reformă și investiții. Au fost zile importante. Este o premieră când bugetul trece fără niciun amendament. Arată că suntem o coaliție puternică, pregătită să reziste 4 ani”, a declarat Florin Cîțu, în cadrul unei declarații de presă susținută după finalizarea votului în Parlament.

UPDATE Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021 a fost adoptată de Parlament în forma inițiată de Guvern, fără amendamente.

Știrea inițială

Legea bugetului de stat pe anul 2021 a fost votată, marți, în plenul reunit al Parlamentului. Proiectul a trecut în forma prezentată de Guvern, fără să fie adoptate amendamente, relatează Agerpres.

Au fost înregistrate 234 de voturi „pentru” și 170 de voturi „împotrivă”.

Conform proiectului, bugetul de stat prevede venituri de 173,7 miliarde lei, iar cheltuieli de 326,4 miliarde lei credite de angajament şi de 261,050 miliarde lei credite bugetare, cu un deficit de 87,349 miliarde lei.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Scandal în Parlament la dezbaterea bugetului. Florin Cîțu: Parlamentarii PSD să-şi ia un pix şi o foaie şi să ia notiţe, cei care ştiu să scrie

La nivel consolidat, deficitul este estimat la 7,16% din Produsul Intern Brut (pe cash) în acest an, în condiţiile unor venituri reprezentând 32,67% din PIB, respectiv 364,907 miliarde de lei, şi ale unor cheltuieli de 39,84% din PIB, respectiv 444,9 miliarde de lei. Proiectul de buget este configurat pe un cadru economic cu o creştere de 4,31% prevăzută pentru anul 2021.

Minciuni, minciuni și iar minciuni. Venituri de 90,3 miliarde de lei, cu 10 miliarde mai mult decât în 2020 și cu 20 de miliarde de lei mai mult decât în 2019, când erați la guvernare. Cheltuielile sunt de 90,2 miliarde de lei, din care 89,24 de miliarde de lei asistență socială. 89,24 de miliarde de lei, să îi luăm pe capitole. Au crescut pensiile și în 2021(…) 1,64 miliarde de lei pentru ajutoare sociale(…)Vedeți, avem grijă și de cei care au avut mai puțin noroc în viață(…)Am rezolvat și problema minerilor din Valea Jiului, problemă pe care dumneavoastră ați cărat-o și ați menținut problema pentru ani de zile. Deciziile pe care le-ați luat în ultimii ani, iresponsabile, ne-au adus în situația să avem deficit(…)Noi facem aceste lucruri, plătim mai mult, fără să creștem taxe, așa cum ați făcut voi 3 ani de zile. Nu a crescut nicio taxă și aducem mai mult la buget. Luați notițe”, a declarat Florin Cîțu, către reprezentații opoziției, marți, în Parlament.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Bugetul de stat pe anul 2021, votat în Parlament fără amendamente / Florin Cîțu, către membrii PSD: Nu a crescut nicio taxă și aducem bani la buget. Luați notițe apare prima dată în Main News.

Source: New feed