BREAKING Un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse, obligat de autoritățile române să părăsească țara

97

Un reprezentant al Ambasadei Federaţiei Ruse în România a fost declarat persona non grata şi a părăsit ţara noastră în cursul săptămânii, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe. 

„Ministerul Afacerilor Externe informează că autorităţile române au decis declararea ca persona non grata pe teritoriul României a unui reprezentant al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, care a fost informată cu privire la decizia sus-menţionată din dispoziţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu. Decizia a fost luată avându-se în vedere incompatibilitatea activităţilor reprezentantului în cauză cu prevederile Convenţiei de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice din 1961”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Conform sursei citate, reprezentantul Ambasadei a părăsit teritoriul României în cursul acestei săptămâni.

Deși MAE nu precizează cu exactitate care este motivul pentru care respectivul membru al corpului Ambasadei Federației Ruse a fost declarat persona non grata, este posibil ca autoritățile române să fi descoperit implicarea acestuia în activități de spionaj, aceasta fiind procedura standard în asemenea situații.

Sursa foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Articolul BREAKING Un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse, obligat de autoritățile române să părăsească țara apare prima dată în Main News.

Source: New feed