BREAKING Acord politic între PSD, PNL și UDMR: Secția Specială va fi înlocuită cu o altă structură. UDMR rămâne cu Ministerul Dezvoltării

15

Reprezentanții PSD, PNL și UDMR au ajuns sâmbătă, 20 noiembrie, la un acord de principiu în privința programului de guvernare. Nicolae Ciucă, propunerea de prim-ministru din partea liberalilor, a transmis că Secția pentru investigarea a infracțiunilor din Justiție, unul dintre punctele sensibile ale negocierilor, va fi desființată până pe 31 martie 2022, urmând să fie înlocuită cu o altă structură.

„S-a închis şi capitolul justiţie. Până la 31 martie, SIIJ urmează să fie desfiinţată şi, ulterior, să se reînfiinţeze o structură care să se ocupe de probleme, o structură care să poată să respecte directiva CJUE şi MCV”, a explicat Ciucă.

După mai bine de patru ore de negocieri tensionate reprezentanții PSD, PNL și UDMR s-au pus în mare parte de acord asupra principalelor prevederi ale programului de guvernare și asupra împărțirii ministerelor, nu și în ceea ce privește partidul care va da următorul prim-ministru.

Ciolacu: Vom merge cu o singură variantă de prim-ministru

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a explicat că s-a convenit ca, în varianta în care prim-ministrul va fi dat de social-democrați, numărul de ministere va fi împărțit în mod egal cu PNL. Pe de altă parte, dacă liderul executivului va fi dat de liberali, afirmă Ciolacu, social-democrații vor primi mai multe ministere.

„Am finalizat programul de guvernare. Am finalizat acordul politic. Dacă PSD are prim-ministrul, se egalizează numărul de ministere, dacă are PNL, atunci PSD are mai multe ministere. Până luni când vom merge la Cotroceni, vom merge cu o singură variantă de prim-ministru”, a spus Marcel Ciolacu.

UDMR rămâne cu Ministerul Dezvoltării

Marii câștigători ai acestor negocieri au fost reprezentanții UDMR, care au reușit să își păstreze Ministerul Dezvoltării, cel pe care și liberalii l-ar fi dorit.

„Ministerele Dezvoltării, Mediului și Sportului rămân la noi”, a afirmat președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Articolul BREAKING Acord politic între PSD, PNL și UDMR: Secția Specială va fi înlocuită cu o altă structură. UDMR rămâne cu Ministerul Dezvoltării apare prima dată în Main News.

Source: New feed