Bogdan Aurescu, întâlnire cu unul din cei mai cunoscuți critici ai lui Vladimir Putin

397

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit joi, 5 mai, la București, pe Garry Kasparov, președintele Human Rights Foundation, fost campion mondial la șah și activist în domeniul drepturilor omului, cu prilejul vizitei pe care acesta o efectuează în România. Kasparov este unul dintre cei mai cunoscuți critici ai președintelui rus Vladimir Putin.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, în cadrul discuției a fost realizat un schimb aprofundat de evaluări cu privire la situația din regiune, în contextul agresiunii militare și invaziei ilegale, neprovocate și nejustificate a Rusiei împotriva Ucrainei și al necesității contracarării efectelor profund negative ale acesteia în plan securitar, economic și umanitar.

„Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat sprijinul ferm pentru promovarea drepturilor omului și a valorilor democratice, inclusiv ca bază pentru asigurarea păcii și securității internaționale. A reiterat condamnarea, în temenii cei mai fermi, a războiului de agresiune purtat de Rusia împotriva Ucrainei și a făcut o prezentare a sprijinului umanitar acordat de România statului vecin și cetățenilor ucraineni refugiați în România, accentuând solidaritatea extraordinară de care a dat dovadă întreaga societate românească, respectiv a sprijinului pentru economia Ucrainei, greu încercată de efectele războiului”, potrivit ministerului.

La rândul său, conform sursei citate, Garry Kasparov a prezentat o serie de evaluări privind situația internă din Rusia și posibilele evoluții ale războiului declanșat de Rusia, evidențiind necesitatea întăririi sprijinului acordat Ucrainei de către întreaga comunitate internațională, pentru a rezista în fața agresiunii ruse.

„A evidențiat, totodată, activitatea depusă în scopul coagulării unei mișcări internaționale anti-război formate din reprezentanți marcanți ai emigrației ruse și a apreciat pozițiile României de sprijin pentru Ucraina și de condamnare a politicilor agresive ale Federației Ruse”, conchide documentul.

Ulterior, ministrul Aurescu a publicat pe contul său de Twitter câteva fotografii de la întrevedere și mesajul „Mă bucur să îl primesc pe Kasparov în București astăzi, pentru o discuție deschisă și aprofundată despre impactul grav al agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. A reafirmat României condamnarea fermă a războiului nejustificat & neprovocat al Rusiei, dar și sprijinul pentru Drepturile Umane, democrație & solidaritatea cu Ucraina”.

Foto: Twitter/ Bogdan Aurescu

Articolul Bogdan Aurescu, întâlnire cu unul din cei mai cunoscuți critici ai lui Vladimir Putin apare prima dată în Main News.

Source: New feed