BEC: Candidatura lui Miron Cozma care a avut 90% din semnăturile de la dosar falsificate a fost respinsă/ Au fost validate candidaturile lui Iohannis, Barna, Diaconu și Hunor

394

Biroul Electoral Central a respins candidatura lui Miron Cozma pentru că peste 270.000 de semnături din cele 309.656 depuse erau, de fapt, fotocopii sau prezentau elemente de similitudine evidentă. Asta înseamnă că Miron Cozma s-a prezentat la BEC cu peste 90% de semnături false. 

„În urma verificărilor efectuate la depunerea listelor de susţinători, conform procesului verbal încheiat în data de 20 septembrie 2019, a fost identificat un număr de 309.656 de semnături, din care 269.229 erau afectate de diferite lipsuri, după cum urmeaza: Copii xerox. De asemenea, s-a constatat că 846 de semnături, prezentate ca aparţinând unor persoane diferite, prezintă elemente de similitudine evidentă, care înlătură prezumţia simplă de validitate a acestora. În ceea ce priveşte condiţia referitoare la numărul susţinătorilor, în urma verificării listei de susţinători, efectuată de Biroul Electoral Central, cu sprijinul aparatului tehnic auxiliar al acestuia, s-a constatat că 270.075 de semnături din totalul de 309.656 reprezintă, în fapt, fotocopii sau conţin elemente de similitudine evidentă”, se arată în motivarea deciziei.

Anterior, BEC a respins şi candidatura lui Viorel Cataramă la alegerile prezidenţiale.

Biroul Electoral Central a validat candidaturile depuse în ultimele zile de Klaus Iohannis, Dan Barna, Mircea Diaconu şi Kelemen Hunor la alegerile prezidenţiale

Președintele Klaus Iohannis a depus vineri, la BEC, împreună cu PNL, peste 2.200.000 de semnături necesare înscrierii în cursa pentru un al doilea mandat la Cotroceni.

Tot vineri s-a prezentat la BEC, cu dosarul de candidatură prezidenţiabilul USR-PLUS, Dan Barna. Pentru el, Alianţa a strâns aproape 400.000 de semnături.

Sâmbătă, la Biroul Electoral Central, şi-a depus candidatura şi prezidenţiabilul ALDE-Pro România, Mircea Diaconu, care a strâns, peste 400.000 de semnături.

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a a venit la Biroul Electoral Central cu  aproape 270.000 de semnături.

Termenul limită de depunere a candidaturilor la Biroul Electoral Central este duminică, 22 septembrie, ora 24:00.

Articolul BEC: Candidatura lui Miron Cozma care a avut 90% din semnăturile de la dosar falsificate a fost respinsă/ Au fost validate candidaturile lui Iohannis, Barna, Diaconu și Hunor apare prima dată în Main News.

Source: New feed