Băsescu n-ar semna Pactul pentru bunăstarea românilor: Cel mai mare fals pe care l-am văzut pus pe hârtie

453

Traian Băsescu spune că Pactul pentru bunăstarea Românilor, propus de premierul Viorica Dăncilă, este „cel mai mare fals pe hârtie” pe care l-a văzut vreodată şi că mărirea pensiilor şi a salariilor nu înseamnă creşterea bunăstării ţării. Fostul preşedinte susţine că n-ar semna acest pact dacă ar fi preşedinte de partid.

„Categoric, dacă aş fi preşedinte de partid, nu aş semna un asemenea pact, pentru că în primul rând ar fi o urcare în barca guvernului PSD pe nişte politici pe care noi le-am acuzat a fi incorecte. V-o spun sigur, am văzut în pact aici că grija PSD-ului care cheamă la semnarea acestui pact e bunăstarea românilor”, a afirmat Traian Băsescu, la RTv.

Mai mult, Băsescu susţine că degeaba cresc salariile şi pensiile dacă condiţiile din spitale şi din şcoli sunt la cel mai jos nivel.

„Să nu se supere nimeni pe mine, dar e cel mai mare fals pe care l-am văzut pus pe hârtie, în ultimul timp. Mărirea pensiilor şi salariilor nu înseamnă creşterea bunăstării. Înseamnă creşterea calităţii vieţii. Nu înseamnă spitale în care iei nosocomiale şi ieşi la cimitir, şcoli adecvate. Calitatea vieţii înseamnă să aibă autostrăzi, un mediu curat şi abia apoi salariu. Degeaba ai salariu mai mare dacă te duci în spital şi mori, degeaba ai pensie mai mare când ieşi din spital cu o cruce în faţă. Pensiile trebuiau mărite, dar trebuiau mărite chibzuit”, a mai spus Băsescu.

Viorica Dăncilă a cerut partidelor politice din opoziție să semneze un pact prin care să se angajeze că, în cazul în care vor ajunge la putere, nu vor tăia salariile și pensiile. Victor Ponta a anunţat că va semna acest pact, în timp ce Dar Barna condiţionează acest lucru de demisia premierului.

sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Articolul Băsescu n-ar semna Pactul pentru bunăstarea românilor: Cel mai mare fals pe care l-am văzut pus pe hârtie apare prima dată în Main News.

Source: New feed