Avion deturnat la Minsk pentru arestarea unui jurnalist de opoziție / Reacția Adinei Vălean, comisar european pentru transporturi

39

Zborul Ryanair 4978 de pe ruta Atena-Vilnius a fost deturnat duminică de autoritățile din Bielorusia și obligat să aterizeze pe aeroportul din Minsk pentru arestarea jurnalistului disident Roman Protașevici. 

Acesta era căutat în țara sa natală pentru implicare în manifestațiile de protest organizate pentru înlăturarea de la putere a lui Aleksandr Lukașenka, dictatorul care conduce cu mână de fier Bielorusia din anul 1994.

Roman Protașevici a lucrat pentru Radio Europa Liberă și este fondatorul canalului de Telegram Nexta, cu 1,7 milioane de urmăritori. Acesta a fost reținut imediat după aterizarea aeronavei Boeing 737-800 la Minsk.

Adina Vălean: Vești minunate pentru toată lumea

O reacție deloc empatică cu jurnalistul ce riscă să fie condamnat la moarte în țara sa a venit din partea Adinei Vălean. Comisarul european pentru transporturi a scris pe Twitter „Zborul Ryanair a decolat chiar acum de la Minsk către Vilnius. Vești minunate pentru toată lumea, în special familiile și prietenii oamenilor de la bord”.

Articolul Avion deturnat la Minsk pentru arestarea unui jurnalist de opoziție / Reacția Adinei Vălean, comisar european pentru transporturi apare prima dată în Main News.

Source: New feed