Aurescu susține că a demarat discuții cu președinția suedeză a Consiliului JAI pentru aderarea la Schengen

44

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu a declarat vineri într-un interviu la Digi24.ro că vor discuta în continuare cu preşedinţia suedeză, cu Comisia, pentru a îndeplini toţi parametrii necesari pentru a se ajunge la un vot pozitiv pentru aderarea la Spațiul Schengen, iar în momentul în care lucrurile vor fi aliniate vom solicita un vot în Consiliul JAI.

„Austria spune nu avem nimic cu România şi nu cerem nimic de la România. Totuşi România vă acţiona în relaţiile bilaterale cu Austria cât şi în relaţia cu Comisia Europeană şi cu celelalte instituţii europene pentru a construi elementele de care are nevoie Austria, dacă ele sunt acceptate şi de către ceilalţi parteneri europeni pentru a gestiona mai bine migraţia ilegală, pentru că este clar că Austria percepe că are o problema cu migraţia ilegală”, a spus ministrul de Externe.

Bogdan Aurescu a arătat că „a discutat deja şi domnul Preşedinte a avut deja contacte cu preşedinţia suedeză viitoare”. „Eu am început să discut deja pe această temă cu ministrul de externe suedez luni la Consiliul de Afaceri Externe. Deci vom discuta în continuare cu preşedinţia suedeză, cu Comisia Europeană pentru a îndeplini toţi parametrii care sunt necesari pentru a se ajunge la un vot pozitiv , sigur că dacă acest vot al Austriei depinde de evoluţii politice interne, va trebui evident să urmărim şi acele evoluţii interne”, a spus Aurescu.

Ministrul de Externe a menţionat că „în momentul în care lucrurile vor fi aliniate vom solicita un vot în Consiliul JAI”. ”Domnul Preşedinte spunea că aderarea îşi doreşte să se producă în cursul anului viitor. Noi vom lucra în continuare pe aceste coordonate dar nu vom da, repet, termene fixe pentru că este contraproductiv”, a mai explicat Bogdan Aurescu.

Sursa foto: Uniunea Europeană

Articolul Aurescu susține că a demarat discuții cu președinția suedeză a Consiliului JAI pentru aderarea la Schengen apare prima dată în Main News.

Source: New feed