AUR cere comisie parlamentară de anchetă după scandalul evacuării pacienților de la Spitalul Foișor și demiterile ministrului Sănătății și șefului DSU

32

Alianța pentru Unirea Românilor cere comisie parlamentară de anchetă și demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, și a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, după scandalul de la Spitalul Foișor, unde pacienții au fost evacuați vineri seară, cu o zi înainte ca spitalul să devină unitate suport COVID. 

AUR consideră că Vlad Voiculescu și Raed Arafat ar fi doi dintre principalii responsabili ai dezastrului din sistemul medical românesc și ai crizei sanitare.

Cu fiecare minut şi fiecare oră pe care Voiculescu și Arafat continuă să le petreacă pe fotoliile lor din Guvern, suntem toți expuşi unor pericole faţă de care aceștia nu îşi asumă nicio responsabilitate”, se arată într-un comunicat de presă transmis de AUR.

În plus, AUR anunță că va iniția demersurile pentru constituirea unei comisii parlamentare de anchetă ce ar urma să investigheze evacuarea și transferul pacienților internați la Spitalul Foișor, ce a fost realizată vineri, 10 aprilie.

AUR atrage atenția că nu va permite ca unul dintre cei mai slabi miniștri din ultimii 30 de ani, mandatat de USR, partidul care conduce țara de pe rețelele de socializare, să se degreveze de responsabilitate prin fabricarea unui țap ispășitor în persoana managerului de la Spitalul Foișor. Voiculescu şi Arafat trebuie să plece cât mai curând din fruntea ministerului, respectiv a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, însă demiterea sau demisia acestora este insuficientă. Ambii trebuie anchetaţi, pentru a da socoteală în faţa cetăţenilor pentru abuzul grotesc şi inuman la care i-au supus pe bolnavii internaţi la Spitalul Foişor. AUR consideră că abuzurile trebuie să înceteze, iar vinovaţii să răspundă pentru faptele lor”, a precizat sursa citată.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Articolul AUR cere comisie parlamentară de anchetă după scandalul evacuării pacienților de la Spitalul Foișor și demiterile ministrului Sănătății și șefului DSU apare prima dată în Main News.

Source: New feed