Audieri în Parlament. Victor Costache, propunerea pentru Ministerul Sănătății, despre acuzațiile de malpraxis: Dacă mi se va schimba calitatea de suspect, voi demisiona imediat

376

Propunerea pentru a prelua ministerul Sănătății, Victor Costache, este audiat în prezent în comisia Parlamentului. Întrebat despre acuzațiile de malpraxis care i se aduc, Costache a precizat că dacă procurorii îi vor schimba calitatea de suspect în cea de inculpat își va prezenta demisia din funcție.

Medicul Victor Costache este anchetat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia într-un dosar de ucidere din culpă, după ce, în urmă cu aproape trei ani, o pacientă ar fi murit singură în salon, iar Costache ar fi scris în documente că acesteia i s-au aplicat proceduri de resuscitare.

Costache a explicat că în momentul în care procurorii îi vor schimba încadrarea din suspect în inculpat, atunci va demisiona imediat.

„Voi răspunde tranşant, cred in Justiţia din Romania şi trebuie ca ea sa-şi urmeze cursul. Dacă mi se va schimba calitatea de suspect în speţă, îmi voi prezenta imediat demisia primului ministru. Adaug că înţeleg durerea familiei pentru pierderea pacientului. Au fost doi medici de gardă, niciunul nu a modificat ora decesului”, a spus Victor Costache în comisia de specialitate a Parlamentului, unde este audiat după ce a fost propus de PNL ca ministru al Sănătăţii.

Victor Costache a mai declarat că atunci când va fi numit în funcția de ministru al Sănătății, va debloca situația examenului de rezidențiat.

„Evident sunt soluţii pe termen scurt şi pe termen lung care trebuie realizate în acest domeniu. În momentul de faţă, ca şi soluţii pe termen scurt, nu este corect să schimbăm regulile în timpul jocului şi studenţii trebuie să beneficieze rapid, în luna decembrie, de un examen pentru care s-au pregătit şi care au ştiut că se va desfăşura, deci trebuie să fim predictibili. Iar în perioada care urmează, în anii care vor urmă, trebuie să le asigurăm acestor studenţi, viitori medici şi colegi, capacitatea de a susţine un examen după model european”, mai explică ministrul desemnat.

Articolul Audieri în Parlament. Victor Costache, propunerea pentru Ministerul Sănătății, despre acuzațiile de malpraxis: Dacă mi se va schimba calitatea de suspect, voi demisiona imediat apare prima dată în Main News.

Source: New feed