Audieri în Parlament: Ioan Marcel Boloș, propunerea PNL pentru Ministerul Fondurilor Europene/ Aviz pozitiv în Comisia de specialitate

365

Propunerea PNL pentru funcția de Ministru al Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș, a obținut aviz pozitiv în urma audierilor din Comisia de Specialitate de la Parlament. 21 de parlamentari au votat „pentru”, 4 „împotrivă” și 6 s-au abținut. 

Ioan Marcel Boloș a declarat în audierile din comisiile de specialitate că există un risc de dezangajare de 3,2 miliarde de euro în anul 2020. „Trebuie să luăm încă de la începutul anului măsurile necesare pentru a evita riscul de dezangajare”, a spus Ioan Boloș la audieri. Împreună cu el a fost și premierul desemnat, Ludovic Orban.

Ministrul demis al Finanțelor, Eugen Teodorovici, i-a cerut lui Boloș să aibă printre priorități și ancheta care îl vizează pe liderul USR, Dan Barna.

„Vreau să mă asigur în schimb ca veți asigura toate informațiile legate de speța Barna. Din semnalele pe care le am înteleg că se încearcă să se ascundă lucruri. Se încearcă să se ascundă documente pe care le cere DLAF”, a spus Teodorovici.

Eugen Teodorovici a avut o replică ce a generat nemulțumire. „Țara bine nu se mai face, asta e sigur”, a spus el. Replica a venit de la liberalul Ionel Dancă: „După ce ați făcut este și foarte greu”.

La audieri, ministrul propus pentru Fonduri Europene a declarat că trebuie făcute toate eforturile pentru ca România să nu piardă banii europeni și a propus mai multe măsuri. „Avem nevoie de măsuri de normalitate -de la simplificarea procedurală, debirocratizarea instituțională, până la crearea celor mecanisme de creditare inovative”, a declarat Boloș.

„Riscul de dezangajare exista si in actuala perioada de programare pana nu vedem inchis anul financiar, iar anul viitor e un risc de dezangajare de 3.2 miliarde (pe toate programele) ceea ce inseamna o dublare a eforturilor pentru ca in acest an a fost de 1,9 miliarde si a ramas 577 de milioane in zona programului operational regional. Boloș: Trebuie sa luam inca de la inceputul anului masurile necesare pentru a evita riscul de dezangajare. Avem pe politica de coeziune 30,5 miliarfe euro alocatea iar sarcina noastra e aceea de a avea la inceputul anului 2021 documentele programatice finalizate astfel incat sa fim in situatia in care sa putem accesa banii europeni inca din prima parte a anului 2021”, le-a mai transmis Boloș parlamentarilor.

Ioan Marcel Boloș este propunerea pentru Ministerul Fondurilor Europene în viitorul Guvern Ludovic Orban.

Fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi fost director în Primăria Oradea, unde a înfiinţat direcţia care scrie şi coordonează proiectele europene, Boloş este un apropiat al primarului din Oradea, Ilie Bolojan.

Boloş este, totodată, profesor al Universităţii din Oradea, unde le predă studenţilor Facultăţii de Ştiinţe Economice.

 

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Articolul Audieri în Parlament: Ioan Marcel Boloș, propunerea PNL pentru Ministerul Fondurilor Europene/ Aviz pozitiv în Comisia de specialitate apare prima dată în Main News.

Source: New feed