Ana Birchall îl acuză pe Stelian Ion că a încălcat procedura pentru transmiterea proiectelor legilor justiției la CSM

24

Fostul ministru al justiției Ana Birchall îl acuză pe actual titular, Stelian Ion, că a înaintat fără avize necesare proiectele de modificare ale legilor justiției către Consiliul Superior al Magistraturii.

„Îi sugerez domnului ministru Stelian Ion să dea fuguța-fuguța, repejor-repejor și să citească legea, mai concret prevederile art. 22 din HG 561/2009, care instituie obligativitatea obținerii avizelor de la ministerele de linie ÎNAINTE de a trimite la CSM. După ce domnul ministru învață legea, trebuie urgent să îndeplinească procedura legală de obținere a avizării interministeriale și numai după aceea să trimită forma finala la CSM pentru avizare, respectând astfel legea!
În felul acesta va fi scutit de a infesta și Ministerul Justiției cu astfel de practici care fac de râs o instituție importantă în arhitectura statului român și nici nu va mai pune pe gânduri un întreg sistem judiciar care se așteaptă de la un om care de vreo 3 luni se tot laudă la TV cu aceste legi importante să cunoască măcar aceste detalii minore din procedura guvernamentală, ca o dovadă minimală de profesionalism”, a transmis Ana Birchall.

Context

Ministrul Stelian Ion transmis, pe 29 martie, Consiliului Superior al Magistraturii proiectele de modificare a legilor Justiției. Printre principalele prevederi se numără faptul că membrii CSM vor fi aleși prin vot la nivel național, mandatul procurorilor șefi va fi extins de la 3 la 4 ani și acordarea posibilității ca șefii de parchete revocați să poată contesta decretul.

Cele trei proiecte ale legilor justiției pot fi consultate aici.

Stelian Ion nu a răspuns pentru a oferi un punct de vedere.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Ana Birchall îl acuză pe Stelian Ion că a încălcat procedura pentru transmiterea proiectelor legilor justiției la CSM apare prima dată în Main News.

Source: New feed