Amenințări cu plângeri penale, după scandalul din Parlament: M-au blocat prin forță, huliganism, injurii

15

Florin Roman amenință că va depune o plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale împotriva USR PLUS și AUR, după ce a fost înlăturat cu scandal de la conducerea ședinței plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului, în cadrul căreia s-a citit moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu. George Simion, liderul AUR, a anunțat că va depune o plângere penală pentru uzurpare de calități oficiale împotriva lui Florin Roman.

Voi depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale, impotriva celor din coaliția toxica USR-AUR, care in timpul sedintei plenului reunit, m-au blocat prin forța, huliganism, injurii și agresiune fizica sa îmi exercit mandatul constituțional”, a anunțat Florin Roman.

Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deptuaților, susține că a încercat să conducă ședința plenului reunit, după ce i-au fost delegate atribuțiile lui Ludovic Orban.

Ultimele doua sedinte de plen reunit au fost conduse de președinta (încă) a Senatului, Anca Dragu. Era evident rândul CD, motiv pentru care mi-a și fost înmânat desfășurătorul de ședința! Solicit demisia presedintei Senatului pentru ca a încurajat actele de huliganism! Și pentru ca a comis un nou abuz constituțional”, a adăugat vicepreședintele Camerei Deputaților.

Anca Dragu i-a replicat lui Roman, precizând că e liber să facă ce amenințări dorește.

Chiar nu m-am așteptat la o asemenea încercare de preluare a puterii, dumnealui se ținea de microfoane, au venit chestorii, au venit colegii, nu mă așteptam”, a declarat Anca Dragu, la finalul ședinței plenului reunit.

George Simion, în schimb, l-a amenințat pe Florin Roman că va depune o plângere penală pentru uzurpare de calități oficiale.

A fost nevoie de intervenția chestorilor Camerei Deputaților și Senatului pentru a restaura ordinea, pentru că domnul Roman și-a însușit calități pe care nu le avea”, a spus liderul AUR.

Context

Ședința de plen reunit al Parlamentului, în cadrul căreia a fost citită moțiunea de cenzură USR PLUS – AUR, a fost suspendată imediat după ce a început, după ce liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu, i-a cerut lui Florin Roman să se retragă de la conducerea ședinței și să-i lase locul președintelui Senatului.

Ulterior, spiritele s-au încins în plenul reunit al Parlamentului, iar Florin Roman s-a retras cu forța de la conducerea ședinței, locul lui fiind luat de Cristina Prună, de la USR PLUS.

De precizat este că președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, i-a delegat atribuțiile vicepreședintelui Florin Roman, iar acesta a ținut, pentru o scurtă perioadă de timp, ședința plenului reunit, chiar dacă era prezentă și Anca Dragu, președintele Senatului.

După ce spiritele s-au calmat, Anca Dragu a reluat ședința plenului reunit al Parlamentului.

CITEȘTE ȘI: Scandal în Parlament, înainte de citirea moțiunii de cenzură USR PLUS – AUR / UPDATE Anca Dragu: Nu m-am așteptat la o încercare de preluare a puterii

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Articolul Amenințări cu plângeri penale, după scandalul din Parlament: M-au blocat prin forță, huliganism, injurii apare prima dată în Main News.

Source: New feed