Alte 42 de amenzi, date de jandarmi în urma mitingului organizat de AUR

20

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a anunțat vineri, 12 mai, noi amenzi date după protestul organizat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) la Palatul Parlamentului în data de 10 mai, notează News.ro. În urmă cu o zi, Jandarmeria Capitalei a anunțat că a întocmit un act de sesizare a organelor de urmărire penală în urma manifestației condusă de AUR și că a amendat persoanele care i-au agresat pe fostul prim-ministru Ludovic Orban și pe liderul deputaților UDMR, Csoma Botond

Astfel, au mai fost aplicate 42 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 29.800 lei.

Dintre acestea, au fost date 36 de sancţiuni contravenţionale pentru organizarea şi desfăşurarea protestului, și șase, în valoare totală de 4.800 de lei, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

În total, a fost întocmit un act de sesizare a organelor de urmărire penală privind săvârşirea faptei de tulburare a ordinii publice şi au fost date 87 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 80.500 lei.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea altor persoane care au săvârşit abateri de la cadrul legal.

Context

Parlamentarii AUR și susținătorii partidului au protestat în dimineața zilei de miercuri, 10 mai, în fața Parlamentului, acuzând că un proiect de lege supus votului ar urma „separe copiii români de familii”.

Cel puțin doi parlamentari au fost asaltați de manifestanții AUR. Între aceștia se numără fostul premier Ludovic Orban, care a declarat că a fost scuipat, lovit și insultat, cât și Csoma Botond, liderul deputaților UDMR, la adresa căruia protestatarii au scandat „Luați-i gâtul!”.

Jandarmeria a remis un comunicat de presă prin care anunță că manifestația AUR este ilegală.

„Manifestanților aflați atât in interiorul curții Palatului Parlamentului, cât si în exterior, li s-a adus la cunoștință că activitatea desfășurată nu îndeplinește condițiile legale, însă aceștia și-au asumat răspunderea pentru acest lucru, refuzând să părăsească obiectivul”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Române.

Un alt scandal având partidul AUR în centru a marcat ziua de miercuri. O colaboratoarea din Camera Deputaților a încercat să intre cu patru gloanțe în Palatul Parlamentului. Detalii aici.

CITEȘTE ȘI: Protestele AUR, între campanie electorală și propagandă – ANALIZĂ

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Articolul Alte 42 de amenzi, date de jandarmi în urma mitingului organizat de AUR apare prima dată în Main News.

Source: New feed