Alpinistul Zsolt Torok, decorat post-mortem de președintele Iohannis

453

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul de decorare post-mortem cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler alpinistului Zsolt Torok.

„În semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru importantele performanțe sportive obținute de-a lungul timpului, pentru determinarea și pasiunea cu care și-a desăvârșit poziția de alpinist la nivel național și internațional, precum și pentru contribuția semnificativă adusă sportului românesc, Președintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler alpinistului Zsolt Torok”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Zsolt Torok și-a pierdut viața în Munții Făgăraș

Alpinistul român Zsolt Torok și-a găsit sfârșitul în Munții Făgăraș, în urma unui accident.

Alpinistul a fost dat dispărut la Poliție de către soția sa, după ce aceasta l-a sunat timp de trei zile și nu a reușit să dea de el. Salvamont Sibiu a anunțat, sâmbătă, că Zsolt Torok a fost găsit decedat în Munții Făgăraș, în zona vârfului Negoiu.

Alpinistul în vârstă de 45 de ani a fost un profesionist în domeniu. Cu o experienţă de 30 de ani, Torok are cinci vârfuri cucerite în Himalaya și are atinse mai multe premiere naționale și internaționale

Articolul Alpinistul Zsolt Torok, decorat post-mortem de președintele Iohannis apare prima dată în Main News.

Source: New feed