Alina Gorghiu: PSD este atât de disperat, încât săvârșește abuz după abuz!

17

Alina Gorghiu susține că președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a convocat, marți, neregulamentar, plenul Senatului, pentru probleme organizatorice. Senatorul PNL a anunțat că partidul pe care îl reprezintă nu va participa la ședință și va contesta la CCR demersurile făcute de PSD.

Legea care dă dreptul Parlamentului să stabilească data alegerilor generale este blocată, în acest moment, în Biroul Permanent al Senatului, deoarece social-democrații nu au avut cvorum pentru a aproba trimiterea la Comisia Juridică.

Marți, la ora 14:00, plenul Senatului va fi convocat pentru a discuta un proiect de hotărâre privind constatarea încetării de drept a statutului de membru al Biroului permanent și secretar al Senatului și alegerea unor membri ai Biroului permanent al Senatului.

CITEȘTE ȘI: Legea care prevede ca Parlamentul să stabilească data alegerilor generale, blocată în Senat / Care sunt motivele

Cel vizat de încetarea de drept a statutului de membru al BP ar putea fi Ion Ganea, senatorul exclus din PSD care nu a fost prezent, săptămâna trecută, pentru a asigura cvorum la ședințele în care social-democrații își doreau să trimită legea care permite modificarea datei alegerilor parlamentare în Comisia Juridică a Senatului.

Alina Gorghiu susține că liberalii vor lua în considerare o plângere pentru abuz în serviciu pe numele lui Robert Cazanciuc.

„Domnul Cazanciuc, care împreună cu conducerea PSD, se teme de alegeri ca Dracul de tămâie, a convocat un BP la 13.00. Motivul? Evident că unul singur: amânarea alegerilor parlamentare pentru ca parlamentarii PSD să mai stea încă 3 luni în funcție, prelungire votată chiar de cei care vor beneficia.

BP a fost fără cvorum, pentru că politicienii responsabili nu vor să participe la această mascaradă penibilă. PSD-iștii pozează în responsabili în fața camerelor, iar în rest stau câte 13 persoane la mese mici.

Ulterior, domnul Cazanciuc a convocat, neregulamentar, fără o ordine de zi stabilită de BP, un plen, mâine, fizic, pentru probleme organizatorice.

PNL se va disocia de orice fel de ședință convocată neregulamentar, prin abuz în funcție, de către PSD. Vom apela la toate pârghiile regulamentare pentru a contesta la CCR demersurile în disprețul legii făcute de PSD.

De asemenea, vom analiza și în ce măsură comportamentul lui Cazanciuc se încadrează la abuz în serviciu, pentru că așa pare.

Acțiunea PSD de astăzi este încă un motiv pentru care alegerile trebuie să aibă loc la 6 decembrie. Trebuie să scăpăm de această majoritate toxică din Parlament!

ART. 35 (1) Biroul permanent al Senatului are următoarele atribuţii: h) întocmeşte proiectul ordinii de zi a şedinţelor Senatului şi programul de activitate”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

PSD este atât de disperat, încât săvârșește abuz după abuz!
Domnul Cazanciuc, care împreună cu conducerea PSD, se teme…

Publicată de Alina Gorghiu pe Luni, 2 noiembrie 2020

Sursă foto: Gândul

Articolul Alina Gorghiu: PSD este atât de disperat, încât săvârșește abuz după abuz! apare prima dată în Main News.

Source: New feed