Alegeri în Germania | SPD şi CDU sunt la egalitate, cu 25% din voturi – exit-poll

25

Partidul Social-Democrat (SPD) şi Uniunea Creştin-Democrată (CDU) sunt la egalitate în urma scrutinului parlamentar federal din Germania, conform sondajelor efectuate la ieşirea de la urne (exit-poll).

Fiecare a obținut 25% dintre voturi, potrivit unui exit-poll citat de CNBC. Alte publicații relatează că SPD are 26% din voturi, iar CDU 24%.

Verzii au obţinut 15%, iar liberal-democraţii (FDP) şi extrema-dreaptă (AFD), câte 11%. Die Linke (stânga radicală) a obţinut 5% din voturi, potrivit Agerpres.

Candidatul SPD pentru funcţia de cancelar este Olaf Scholz, ministru federal de finanțe și vicecancelar în cabinetul condus de Angela Merkel. Din 2011 până în 2018 a fost primar general al orașului Hamburg.

Liderul CDU, Armin Laschet, este cel susținut de partid pentru funcția de cancelar. El este de patru ani prim-ministru în Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat land al Germaniei. El este un apropiat al Angelei Merkel și omul pe care chiar actualul cancelar german și-l dorește în funcția pe care o părăsește după 16 ani.

Timp de 16 ani, cancelarul Angela Merkel a condus un guvern de creștin-democrați de centru-dreapta (Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială, CDU/ CSU).

Sursa foto: Pixabay

Articolul Alegeri în Germania | SPD şi CDU sunt la egalitate, cu 25% din voturi – exit-poll apare prima dată în Main News.

Source: New feed