ALDE: Restructurarea de amploare a Executivului, necesară; PSD nu o consideră măsură oportună

431

ALDE consideră în continuare că este necesară o restructurare de amploare a Executivului, care să vizeze reducerea numărului de ministere, deşi PSD susţine că aceasta nu este o măsură oportună, informează ALDE miercuri după o şedinţă a Coaliţiei.

“Astăzi, în cadrul şedinţei de coaliţie, prim-ministrul Viorica Dăncilă ne-a informat că, urmare a discuţiilor din structurile de conducere ale PSD, a decis să facă nominalizări pentru portofoliile vacante şi consideră că restructurarea guvernamentală nu este o măsură oportună. Discuţia a vizat şi ordinea de zi din sesiunea extraordinară şi s-a convenit ca proiectul de lege privind amnistia şi graţierea să fie respins la vot. ALDE consideră în continuare că este necesară promovarea unui pachet de măsuri care să cuprindă o restructurare de amploare a Executivului, care să vizeze reducerea numărului de ministere, înjumătăţirea numărului de secretari de stat şi diminuarea drastică a numărului de consilieri de la cabinetele demnitarilor. În paralel, considerăm că este necesară şi o reformă a funcţiei publice, axată pe competenţă”, se arată într-un comunicat al ALDE transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, ALDE i-a propus premierului Dăncilă, încă de la şedinţele trecute ale coaliţiei, “să identifice şi să pregătească un set de măsuri a căror aplicare să asigure o bună guvernare”.

“În viziunea ALDE o bună guvernare presupune în această fază o reformă a instituţiilor statului, un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată care să aibă ca principal atu competenţa”, se menţionează în comunicat.

ALDE anunţă că săptămâna viitoare va avea loc o discuţie privind setul de măsuri care vizează actul de guvernare şi agenda publică, iar la începutul lunii septembrie formaţiunea îşi va convoca structurile de conducere pentru a analiza “rezultatele guvernării, perspective şi opţiuni”. AGERPRES/(AS – autor: Livia Popescu, editor: Antonia Niţă, editor online: Alexandru Cojocaru)