ALDE nu are o propunere de prim-ministru. Tăriceanu: Nu trebuie să susținem pe cineva din alt partid

13

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, miercuri seară, că ALDE nu are în acest moment o persoană pe care să o propună pentru funcția de premier, la consultările de mâine, de la Cotroceni, însă a menționat că va avea o discuție cu colegii săi de partid. 

Președintele ALDE a adăugat că partidul nu trebuie să susțină o propunere de premier făcută de o altă formațiune politică și că poate fi desemnată persoană care să fie susținută pentru funcția de prim-ministru al țării.

„Marcel Ciolacu nu a spus că ALDE va susține premierul din partea PSD și Pro România. În momentul acesta, după vot, în mod normal trebuie făcuți niște pași constituționali. (…)Treburile astea nu se fac pocnind din degete. Fiecare partid îmi imaginez că are anumite structuri democratice consultate de partide. (…)Partidele se pot consulta între ele și pot rezulta variante de constituire unor majorități și să-i comunice președintelui ce soluții sunt. Da normal (n.r. nu am luat nici o decizie). ALDE e un partid și nu trebuie să susțină pe cineva. Putem propune pe cineva. E corect că partidele amri trebuie să vină cu propuneri de premieri. Mâine voi discuta cu colegii mei. Cred că decizia președintelui de a consulta partidele de pe azi pe mâine nu este cea mai fericită”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Digi24.

Joi, la Palatul Cotroceni, reprezentanții tuturor partidelor parlamentare se vor întâlni cu președintele României, Klaus Iohannis și vor propune o variantă de premier care să formeze următoarea structură guvernamentală.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea 

Articolul ALDE nu are o propunere de prim-ministru. Tăriceanu: Nu trebuie să susținem pe cineva din alt partid apare prima dată în Main News.

Source: New feed