ALDE își va desemna candidatul la prezidențiale/Călin Popescu Tăriceanu, singurul candidat

530

ALDE își va nominaliza astăzi propriul candidat la prezidențiale. Singurul care și-a anunțat intenția de a candida este Călin Popescu Tăriceanu. Decizia celor din ALDE vine la numai o zi după ce PSD, partenerul de coaliție, a desemnat-o pe Viorica Dăncilă drept candidat la președinție. Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor se reuneşte, astăzi, în şedinţele Biroului Politic Executiv (BPEx) şi Delegaţia Permanentă Naţională (DPN), pentru a-şi alege candidatul la prezidenţiale. 

Decizia PSD de a o nominaliza pe Viorica Dăncilă drept candidat la președinție, a generat nemulțumirea liderilor ALDE care acuză încălcarea unor înțelegeri anterioare potrivit cărora alianța ar fi trebuit să aibă candidat comun la președinție, stabilit în urma sondajelor de opinie. 

„Am sentimentul nedumeritor că PSD nu vrea să fie un actor important în această campanie prezidențială, iar scopurile sunt altele decât câștigarea fotoliului prezidențial. Mă surprinde că doamna Dăncilă vorbește de responsabilitate chiar în momentul în care PSD și-a încălcat promisiunea făcută în cadrul coaliției privind procedura de desemnare a candidatului prezidențial. Niciun sondaj între doamna Dăncila și domnul Tăriceanu nu consideră că doamna Dăncila are prima șansă. Noi, ALDE, vom avea mâine o reuniune în care îl vom desemna pe Călin Tăriceanu candidat, așa cum rezultă din sondaje și așa cum au fost înțelegerile pe care în prealabil le-am făcut cu PSD”, a spus Varujan Vosganian imediat după anunțul PSD. 

Vosganian: Viorica Dăncilă nu este legitimată de niciun sondaj de opinie

În opinia lui Vosganian, cel care are șanse să îl învingă pe Klaus Iohannis în turul al doilea este Călin Popescu Tăriceanu.

“Călin Tăriceanu e singurul care poate coagula voturi din mai multe partide, din mai multe spectre ideologice, e singurul care are șanse în turul doi să îl învingă pe Klaus Iohannis. 

În legătură cu guvernarea, deocamdată guvernarea merge înainte. Chestiunea e că noi ne-am pierdut încrederea în partenerul nostru PSD. Va fi nevoie de câteva garanții suplimentare privind și restructurarea cabinetului. Nu văd cum doamna Dăncilă, care este într-un proces de reabilitare care mergea destul de bine în ceea ce privește imaginea personală și imaginea PSD, intră acum într-o competiție pe care nu o legitimează niciun sondaj de opinie”, a mai adăugat Varujan Vosganian. 

Pe de altă parte, liderul ALDE, Andrei Gerea, a declarat  că partenerii de coaliție sunt dezamăgiți în urma deciziei PSD de a o valida pe Viorica Dăncilă drept candidat la prezidențiale.

Cu toate acestea, Andrei Gerea afirmă că ALDE nu va părăsi coaliția de guvernare, pentru că au lucruri de făcut împreună: „trebuie să facem o restructurare masivă a Guvernului care să asigure o mai bună flexibilitate și funcționare a executivului”, a declarat Andrei Gerea.

ALDE menține candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la alegerile prezidențiale, despre care spune că se plasează mult mai bine în sondaje decât Viorica Dăncilă.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

 

Articolul ALDE își va desemna candidatul la prezidențiale/Călin Popescu Tăriceanu, singurul candidat apare prima dată în Main News.

Source: New feed