ALDE Dolj, scrisoare deschisă către Tăriceanu: Vă cerem să opriți deciziile antidemocratice privind excluderile liderilor ALDE care nu vă convin. Ce părinte e acela care își omoară propriul copil?

420

ALDE Dolj i-a transmis o scrisoare deschisă lui Călin Popescu Tăriceanu în care îi cere să anuleze decizia de dizolvare a filialei și să îl demită pe Daniel Chițoiu.

Scrisoarea vine în contextul în care Biroul Politic Executiv a decis dizolvarea filialei ALDE Dolj.

„Noi, vicepreședinți și membri ai Biroului Politic Teritorial ALDE Dolj, președinți ai organizațiilor locale,primari, viceprimari, Consilieri municipali și locali, lideri ai OFLDE Dolj și TLDE Dolj,

Vă scriem aceste rânduri dezamăgiți și revoltați. Dezamăgiți de modul în care ne-ați înșelat așteptările și în care lăsați să fie călcate în picioare toate eforturile și resursele pe care vi le-am alocat, cu devotament și încredere, în toți acești ani. Revoltați de modul în care încercați să anihilați munca noastră de a clădi o organizație care a trecut pragul electoral la toate confruntările în ultimii trei ani.

(…) Cum poate un om cu profilul dumneavoastră politic să accepte ca un funcționar de partid -l-am numit pe dl. Chițoiu- să dizolve dintr-un condei o întreagă organizație cu mii se membrii și alte mii de simpatizanți”, se arată în document.

ALDE Dolj, către Tăriceanu: Cum puteți să țineți în brațe niște oameni care nu au produs performanțe?

Organizația îl acuză pe Tăriceanu că nu respectă legea partidelor politice și îl îndeamnă să vină personal să dizolve filiala.

„Cum puteți să mai spuneți românilor că sunteți apărătorul drepturilor și libertăților când, în partidul pe care îl conduceți, dreptul la opinie și libertate de exprimare sunt sancționate drastic cu exluderi, radieri și dizolvări? Când, în sfidarea oricăror norme democratice minimale nu acceptați ca aleșii partidului, cei care au un alt punct de vedere, să și-l apere în instanțele partidului? Cum puteți să țineți în brațe niște oameni care nu au produs performanțe de când sunt în partid și să dați afară pe cei care au dovedit, prin rezultate, fidelitatea față de partid și l-au construit de la zero, ducându-l în Parlament?

Suntem în 2019, domnule Tăriceanu, nu în 1989! Avem o lege a partidelor politice care trebuie respectată, avem un Statut pe care nu aveți dreptul să vă ștergeți picioarele. Dorința și interesul personal al liderilor de partide nu trebuie să mai țină loc de reguli, legi și statute! Democrația de laborator nu e democrație. Nu suntem argați pe moșia unui lideri, indiferent de numele săi! Am vrut un parteneriat cu dumneavoastră, nu o relație de tip pălmași-boier! V-am primit de atâtea ori cu simpatie și încredere la Craiova. De ce nu veniți dumneavoastră să dizolvați la fața locului organizația, pentru a vedea reacția oamenilor? Vă vom primi așa cum se cuvine!…

De ce nu veniți dumneavoastră de mână cu noul președinte al oraganizației să ni-l impuneți? Ați avut măcar curiozitatea, așa cum făceați cândvam să aflați cine este persoana care vă este prezentată ca soluția pentru funcțua de președinte al Dolj? Aceasta este democrația internă într-un partid liberal de secol 21, domnule Tăriceanu? Chiar v-ați pierdut de tot onoarea și busola politică? Oare ați purtat o mască de liberal adevărat, în toți acești ani, și acum vă vedem adevărata față? V-ați dat mult prea ușot e mâna unro oameni care vă vor murdari iremediabil întreaga carieră politică, dar pe care nu-i vom lăsa să distrugă partidul. Chiar așa domnule Tăriceanu. Ați ales la final de carieră tranzacționismul în loc de liberalism?

Spuneți-ne nouă și în general opiniei publice dacă ați luat aceste decizii cu pistolul la spate?”, au mai scris membrii ALDE Dolj în scrisoare.

ALDE Dolj: Vă cerem să opriți deciziile nestatutare privind exluderile, rând pe rând, ale liderilor ALDE care nu vă convin

Aceștia îi solicită lui Călin Popescu Tăriceanu să înceteze să excludă „rând pe rând liderii ALDE care nu vă convin” și să anuleze decizia de dizolvare a organizației județene.

„Vă cerem, acum în ceasul al 12-lea să opriți deciziile nestatutare și antidemocratice privind excluderile, rând pe rând, ale liderilor ALDE care nu vă convin. Vă cerem să anulați decizia de dizolvare a organizației județene și să ordonați (însă) secretarului general să înceteze difuzarea prin județ a unei liste artificiale cu noua conducere a organizației județene, listă pe care nu o recunoaștem chiar dacă numele unora dintre noi figurează în ea. Nu suntem pioni pe tabla de șah a domnului Chițoiu. Vă cerem să retrageți încrederea politică secretarului general Daniel Chițoiu, omul care face atât de mult rău ALDE în aceste zile. Vă cerem să faceți demersurile statutare pentru convocarea Congresului partidului, șa acre să participe cu drepturi neștirbite toți cei pe care ați anunțat că i-ați exclus, într-o ședință informală.

Căutați în interiorul dumneavoastră mintea românului cea de pe urmă și ascultați de ceea ce vă spunea ea să faceți. Nu vă jucați, domnule Tăriceanu, cu destinele noastre și ale organizației Dolj, în care am pus atâta sufler, speranțe și foarte multă muncă! Nu distrugeți ALDE cu bună știință, domnule Tăriceanu! Ce părinte e acela care își omoară propriul copil?!”, au încheiat ei.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Articolul ALDE Dolj, scrisoare deschisă către Tăriceanu: Vă cerem să opriți deciziile antidemocratice privind excluderile liderilor ALDE care nu vă convin. Ce părinte e acela care își omoară propriul copil? apare prima dată în Main News.

Source: New feed