AEP a lansat în dezbatere publică proiectul pentru aprobarea procedurii de acreditare la alegerile prezidenţiale

430

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a lansat în dezbatere publică proiectul pentru aprobarea procedurii de acreditare la alegerile prezidenţiale.

“Autoritatea Electorală Permanentă a elaborat şi a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre pentru aprobarea procedurii de acreditare, a modelelor documentelor de acreditare şi a modelelor ecusoanelor persoanelor acreditate la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019”, se arată într-un comunicat al AEP.

Prin acest proiect de hotărâre se propune stabilirea procedurii de acreditare a asociaţiilor, fundaţiilor şi instituţiilor mass-media din România care pot desemna observatori interni sau reprezentanţi mass-media; a procedurii de acreditare a observatorilor internaţionali şi a reprezentanţilor mass-media străine; a modelelor documentelor de acreditare; a modelelor ecusoanelor observatorilor interni; a modelelor ecusoanelor reprezentanţilor mass-media din România.

De asemenea, prin proiectul menţionat se stabileşte că prevederile art. 47 din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi dispoziţiile art. 89 şi art. 90 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare se aplică în mod corespunzător.

Proiectul de act normativ a fost publicat pe site-ul www.roaep.ro miercuri şi poate fi consultat la secţiunea Legislaţie electorală – Transparenţă decizională.

Observaţiile şi propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise la adresa de e-mail [email protected] până pe 2 septembrie, se mai arată în comunicat. AGERPRES/(AS – autor: Iulia Carciog, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ady Ivaşcu)