Adjunctul IPJ Arad scapă de urmărirea penală demarată după ce l-ar fi înjurat pe șeful Poliției Pecica

498

Adjunctul IPJ Arad, Nicolae Dorin Bătrân scapă de urmărirea penală pentru purtare abuzivă, potrivit unei decizii definitive dată de Tribunalul Arad. Șeful Poliției Pecica,comisarul șef Munteanu Iulian i-a întocmit, anul trecut, un raport negativ lui Bătrân după ce acesta l-a înjurat. Judecătoria Arad s-a autosesizat din oficiu în acest caz.

„În temeiul dispoziţiilor art. 318 alin. 15 Cod proc. pen., admite cererea de confirmare a ordonanţei de renunţare la urmărire penală emisă la data de 10.07.2019, în dosarul nr. 474/P/2018 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 1 Cod penal, de către suspectul Bătrân Nicolae Dorin. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în Camera de consiliu din data de 21 octombrie 2019.
Document: Încheiere finală camera preliminară 1044/2019 21.10.2019″, potrivit Judecătoriei Arad.

Adjunctul IPJ Arad, urmărit pentru purtare abuzivă, după ce a înjurat un subaltern

Șeful Poliției Pecica, comisarul șef Munteanu Iulian i-a întocmit un raport negativ adjunctului IPJ Arad, Nicolae Dorin Bătrân, după ce acesta din urmă l-a înjurat pentru că a efectuat mai multe percheziții domiciliare în urma căruia a fost confiscată o cantitate mare de țigări de contrabandă.

Mai exact, comisarul șef Munteanu Iulian a avut o misiune operativă la nivelul IPJ Arad prin care a efectuat mai multe percheziții domiciliare și a confiscat mai multe țigări de contrabandă.

Pentru că nu a fost anunțat de percheziții, Nicolae Bătrân l-a amenințat pe șeful Poliției Pecica și l-a înjurat.

„Îmi bag p… în gura ta, îți tai p… și ți-o bag pe gât, te f.. eu pe tine”, ar fi spus Nicolae Dorin Bătrân.

În urma acestei scene, comisarul Munteanu a întocmit un raport în care a explicat întreaga situație.

„Am onoarea sa raportez: In data de 09.06.2018, orele 12,40 am. am efectuat impreuna cu alte structuri de politie 3 perchezitii domiciliare intr-un caz de contrabanda. In urma perchezitiilor au fost confiscate un nr. de 134.000 fire de tigari. Activitatea a fost finalizata sambata in jurul orelor 19.00. In data de 10.06.2018 orele 08.20 m-am deplasat la sediul IPJ Arad unde urma sa fie discutata situatia operativa pe linie de rutiera, moment in care m-am intalnit cu cms. Sef Batran Dorin , de fata fiind si comisar sef Goilean Dorin. asasa02 03 Raportul porno care arunca in aer Politia Romana!Cand m-am intalnit cu cms sef Batran Dorin acesta a inceput sa-mi reproseze ca nu i-am raportat despre desfasurarea perchezitiilor, moment in care a inceput sa-mi adreseze injurii : ” ma p..la”; ”iti bag p… pe gat”; ”iti dau m…ie”; ”tu cu s… de la Nadlac va credeti mari politisti, dar o sa va f…em”; ”iti tai p… si ti-o bag pe gat”;”p… ta aia mica si neagra”, ”sa pleci de la Pecica ca in urmatoarele 2 secunde pun pe altul”; ”o sa te f..t eu si pe tine si pe ala de la Nadlac”. Deoarece discutiile au devenit incontrolabile am parasit biroul cms sef Batrin Dorin si am mers in biroul cms sef Troiac Stefan. Fata de cele raportate rog dispuneti”, se arată în raportul întocmit de Munteanu Iulian, în data de 12.06.2018.

Motivul pentru care dosarul lui Bătrân a fost închis

În luna octombrie a anului trecut Judecătoria Arad s-a autosesizat din oficiu, după care dosarul a preluat, în decembrie, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara.

Anul acesta, în iulie, procurorii au emis o ordonanță de renunțare la urmărirea penală constatând că „sunt, de asemenea, întrunite condițiile necesare dispunerii unei soluții de renunțare la urmărirea penală”.

Invocând lipsa de interes public, cheltuielile, dar și faptul că Nicolae Bătrân ar putea conștientiza fapta comisă dacă s-ar renunța la urmărirea penală, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara a emis ordonanța de reținere a urmăririi penale.

„Analizând conținutul faptei, modul și mijloacele de săvârșire, scopul urmărit, împrejurările concrete de săvârșire, urmările produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârșirea infracțiunii, cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea în continuare a procesului penal și gravitatea urmărilor produse prin săvârșirea infracțiunii, se reține lipsa unui interes public în urmărirea infracțiunii care face obiectul prezentului dosar și se reține că activitatea de urmărire penală desfășurată până în acest moment și dispunerea unei soluții de renunțare la urmărire penale față de suspect este suficientă în prezenta speță pentru ca acțiunea penală să-și atingă scopul, suspectul conștientizând fapta comisă și consecințele sale negative”, arată Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, în motivare.

Dosarul lui Bătrân a fost închis după decizia de confirmarea la renunțarea urmăririi penale a Judecătoriei Arad.

Mihai Fifior, prieten cu adjunctul IPJ Arad

Comisarul șef de poliție Nicolae Bătrân, adjunctul Inspectoratului de Poliției Arad, apare într-o fotografie la piscină cu secretarul general al PSD, Mihai Fifor și cu Liviu Tuturici, politician ALDE Arad.

Potrivit national.ro, Nicolae Dorin Batrin mai este cunoscut ca „militantul lui Fifor” sau „patronul poliției” prin prisma faptului că deține multe proprietăți imobiliare.

 

Articolul Adjunctul IPJ Arad scapă de urmărirea penală demarată după ce l-ar fi înjurat pe șeful Poliției Pecica apare prima dată în Main News.

Source: New feed