A treia săptămână consecutivă fără cvorum în Senat / Titus Corlățean: Să li se taie indemnizaţia chiulangiilor

30

Ședința plenului Senatului de miercuri nu a mai avut loc din lipsă de cvorum, după ce au fost prezenți 58 de senatori, dintr-un necesar de 68. 

Miercuri ar fi trebuit ca inițiativa „Fără penali în funcții publice”, dar și cererea de reexaminare formulată de Klaus Iohannis privind legea ce permite Parlamentului să stabilească data alegerilor generale, să fie votate în plenul Senatului.

Din numărul necesar de voturi de 68, şi-au înregistrat prezenţa 58 (de senatori – n.r.). În aceste condiţii, nu ne rămâne decât să constatăm că nu avem cvorum şi declar şedinţa închisă”, a declarat Robert Cazanciuc, preşedintele interimar al Senatului.

CITEȘTE ȘI: Demersurile necesare amânării alegerilor parlamentare, blocate din lipsă de cvorum în Senat

Titus Corlățean, vicepreședintele Senatului, a cerut ca indemnizația „chiulangiilor” să fie tăiată, deoarece, consideră acesta, ar recurge la tot felul de „jocuri de doi bani”.

Aş vrea să fac o scurtă declaraţie legată de situaţia de blocaj în care se află Senatul României şi să constatăm că, în timp ce unii membri ai Senatului – că sunt pe liste locuri eligibile, că nu sunt pe liste locuri eligibile – îşi fac datoria faţă de naţia care i-a votat şi de partidul din care au făcut, fac parte, vor fi făcut parte şi vin la muncă -, în timp ce alţii – o bătaie de joc la adresa acestei naţiuni – sunt absenţi de trei săptămâni de la lucrările Senatului, în plen, în Biroul permanent – îşi iau foarte bine indemnizaţia fără niciun fel de ruşine, pentru că recurg la tot felul de jocuri de doi bani. Vă solicit, domnule preşedinte, Secretariatul General să facă o analiză dacă există în Regulament posibilitatea să li se taie indemnizaţia chiulangiilor din Senatul României”, a declarat Titus Corlăţean, citat de Agerpres.

CITEȘTE ȘI: Legea care prevede ca Parlamentul să stabilească data alegerilor generale, blocată în Senat / Care sunt motivele

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Articolul A treia săptămână consecutivă fără cvorum în Senat / Titus Corlățean: Să li se taie indemnizaţia chiulangiilor apare prima dată în Main News.

Source: New feed