3 moduri prin care industria de prelucrare a mobilei beneficiază de imprimarea 3D

1423

În ultimii ani, procesul de prototipare (realizarea prototipurilor) s-a dezvoltat extrem de mult, iar industria de prelucrare a mobilei a beneficiat și ea de noile inovații.

 

Acum, unele companii din domeniu folosesc tehnologia de 3D printing pentru mai multe motive, pe care vom încerca să le expunem în cadrul acestui articol. O să vorbim despre procesul de prototipare, producție și piese de schimb.

Prototipuri

Atunci când vorbim de prototipare, ne referim la procesul de creere a unui prototip, de la dezvoltarea modelului 3D în AutoCAD, până la producerea efectivă a produsului de o imprimantă 3D. Acest proces este, în mod discutabil, cel mai important în dezvoltarea unui produs nou. Multe companii mari, care au deja mai multe fabrici în componența lor, au adoptat procesul de prototipare pentru a scădea în mod considerabil timpul pierdut pentru a crea noi produse. După ce se verifică prototipul și se dă acordul, noul produs este apoi adaptat modului de lucru din fabrica respectivă.

Totuși, există și companii, precum cele din industria de prelucrare a mobilei, care au implementat imprimante 3D profesionale în cadrul procesului de producție, nu doar de prototipare. Într-adevăr, acestea nu creează cu ajutorul lor perna sau saltele, dar ele pot produce cu printarea 3D structura/ cadrul unei canapele, de exemplu, dar și toate uneltele necesare pentru asamblarea ei. Acest lucru a scăzut drastic timpul de prelucrare, iar industria se bucură de o creștere continuă, din toate punctele de vedere.

Producție

După cum am spus puțin și în primul subcapitol, a fost adoptate mai multe tipuri de imprimante 3D profesionale în industria de mobilă. În ziua de azi, multe dintre ele creează toate structurile predefinite din această industrie, dar noi teste arată că, în viitor, ne putem aștepta și alte tipuri de imprimante 3D, care pot ajuta la crearea saltelelor, de exemplu.

Există mai multe moduri în care poate fi creată mobila, dar de obicei este necesară folosirea mai multor tipuri de imprimante 3D. În funcție de complexitatea produsului, o schiță 3D din AutoCAD poate avea mai multe părți. Unele imprimante 3D pot manipula doar plasticul, în timp ce altele pot topi și folosi metale în procesul de creație.

Piese de schimb

Orice firmă din industria de fabricație – din orice domeniu – poate fabrica unele piese de schimb cu ajutorul unei imprimante 3D. Acest lucru ajută în privința timpului de producere, dar și cu privire la calitatea produsului final. În plus, putem comanda propriile imprimante 3D, iar cu ajutorul unor schițe 3D din AutoCAD de tip open-source, putem crea practic orice avem nevoie.