duminică, februarie 5, 2023
Acasă Stiri Romania 105 ani de la începerea bătăliei de la Mărășești / Mesajele transmise...

105 ani de la începerea bătăliei de la Mărășești / Mesajele transmise de Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă

91

Președintele României, Klaus Iohannis, și prim-ministrul Nicolae Ciucă au adus omagii eroilor români, sâmbătă, 6 august, cu prilejul împlinirii a 105 ani de la începutul bătăliei de la Mărășești.

Mesajul președintelui a fost prezentat de către Constantin Ionescu, Consilier de Stat – Departamentul Securității Naționale – Directorul Oficiului Informații Integrate, în cadrul evenimentului organizat la Mausoleul Eroilor de la Mărășești, județul Vrancea.

Șeful statului a elogiat curajul, eroismul și sacrificiul ostașilor români care au luptat în timpul Primului Război Mondial.

„Niciodată în perioada modernă, existența statului român nu a fost într-un pericol mai mare ca în anul 1917. Prin agresiunea militară din vara acelui an de pe frontul din Moldova, Puterile Centrale urmăreau să lichideze deopotrivă armata și statul român.

Cu toate acestea, Armata României a zădărnicit intențiile inamicului și a fost biruitoare în marile bătălii de la Mărășești, Mărăști și Oituz, forțând astfel Puterile Centrale să renunțe la acțiunile ofensive pe frontul românesc”, arată Administrația Prezidențială.

În finalul mesajului, Klaus Iohannis s-a adresat direct românilor, pe care i-a asigurat de sprijinul Alianței Nord-Atlantice (NATO) în ceea ce privește siguranța țării.

„Astăzi, România face parte din NATO, cea mai puternică alianță militară din istorie. Țara noastră beneficiază, astfel, și de garanțiile de securitate conferite de apartenența la Alianța Nord-Atlantică.

Jertfa înaintașilor noștri pe câmpul de bătălie a reprezentat temelia dezvoltării României întregite, democratice și europene. Este acum datoria noastră să ducem mai departe și să apărăm idealurile, principiile și valorile pentru care ei s-au sacrificat.

Glorie eternă eroilor poporului român!”, a afirmat președintele Klaus Iohannis.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul 105 ani de la începerea bătăliei de la Mărășești / Mesajele transmise de Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă apare prima dată în Main News.

Source: New feed